google-site-verification: google7e4b1026db5d9f32.html

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 2500 kr*

Om Ullcentrum

Ullcentrum startades i juli 1998 av Ann Linderhjelm.

Ann har alltid haft ett genuint intresse för naturmaterial och då det visade sig att mycket av den ull som klipps slängs eller bränns så började funderingarna på vad man kunde använda ullen till.

Man började samla in en massa ull främst lokalt från Öland men även regionalt från Småland och Blekinge. Företaget började helt från scratch med produktutveckling, design, hitta avsättning för den lokala ullen. Så småningom växte det fram produkter i tovad ull, garn och stickat.

Efter ytterligare ett par år så tillkom linet som ett naturligt komplement till ullen i form av linkläder och lingarn.

Alla våra produkter är av egen design och formgivning.

Visionen är att arbeta miljövänligt och ekologiskt så långt det är möjligt i rena klassiska naturmaterial som ull och lin. Produktionen är småskalig och vi strävar efter  att den ska vara så lite resurskrävande som möjligt med bra betingelser för våra anställda.

Företagets verksamhet handlar till största delen om grossistförsäljning. Våra återförsäljare finns i Sverige, Europa, Japan & USA.

Marknadsföring sker till största delen genom deltagande på mässor under året varav de två ”Formex”-mässorna i Älvsjö är de största.

Vi driver även egna butiker i Löttorp & Kalmar samt vår webbshop som startades i december 2008.

Företagets mål är att hela tiden utveckla och förbättra sortimentet av klassiska användbara och hållbara produkter som är lätta att sköta.

 

 

Produkter
  

Drift & produktion:  Wikinggruppen